In fiecare grupa Smiley, copiii invata jucandu-se cu placere si implicare.
Salile de grupa permit copiilor sa exploreze activ, ii orienteza si ii invita la actiune, ii ajuta sa interactioneze cu materialele variate si adaptate temei propuse, dar si cu ceilalti copii din grupa. Centrele tematice permit copilului sa aleaga locul de invatare si joc in functie de disponibilitati si nevoi.

Educatoarele sunt parteneri de joc, experimentate si mature, cunosc toate detaliile jocului si regulile care trebuie respectate, sunt preocupate de sprijinirea copiilor in achizitionarea de cunostinte, capacitati, deprinderi si atitudini necesare pentru un start bun in viata.
Activitatile prin intermediul carora copiii descopera tainele lumii din jur sunt alese in cadrul grupei, pornind de la ceea ce ii intereseaza pe copii.
Proiectele tematice se deruleaza in spatiul fiecarei grupe dar si dincolo de usa clasei , prin intermediul vizitelor si plimbarilor saptamanale, excursiilor, spectacolelor vizionate, ele devenind adevarate ocazii de invatare situationala.
Copiii sunt apreciati permanent, cu un zambet, cu o mangaiere, incurajati in luarea deciziilor in functie de anumite criterii si incurajati in alegerea si gasirea a cat mai multor variante de solutii posibile.

Grupa omidutelor

Noi suntem Omidutele Smiley ,cei mai mici din gradinita si incetul cu incetul descoperim ce frumos este la gradinita.
Alaturi de copii si educatoare ne simtim confortabil jucandu-ne unii langa altii sau impreuna. In fiecare zi jocul , muzica si miscarea ne insotesc si ne ajuta in acomodarea treptata si prietenoasa in colectivul de copii, fiecare in ritmul propriu de adaptare si integrare.
Respectand rutinele crestem sanatosi si in siguranta, participam, ne concentram, invatam cuvinte noi, ne amuzam . Traim si crestem impreuna, sentimentele de incredere, prietenie si empatie ne sunt incurajate.

Grupa buburuzelor

Noi suntem Buburuzele Smiley, mereu curioase, jucause si pline de entuziasm.
Suntem lasati sa exploram lumea prin toate simturile si descoperim cate un lucru nou si interesant cu fiecare pas pe care il facem. In acelasi timp, vrem sa invatam impreuna cum sa fim ascultatori, independenti si foarte buni prieteni.
Programul nostru se adreseaza atat micutilor ce abia pasesc intr-un cadru social organizat, asa cum este gradinita, cat si celor ce au experienta jocului in comun. Limba engleza este vorbita pe parcursul intregii zile iar activitatile sunt bazate pe joc, prin intermediul caruia copiii exploreaza, experimenteaza si se distreaza.

O zi la la Mini Smiley poate cuprinde:
• Song Time: salutul de dimineata prin cantecele sau jocuri de tipul 'finger-play'
• Story Time: descoperim carticelele, ascultam povesti si apoi ne jucam cu personajele
• Play Time: jocuri distractive/ de miscare in clasa sau in aer liber , pe tobogane sau cu mingi si masinute in curtea gradinitei
• Tidy-Up: momentul cand facem ordine in locul unde ne-am jucat
• Clean-Up & Snack Time: Rutina spalatului pe maini se face tot in joaca, urmand gustarea de fructe
• Little Artists: pictam, coloram, modelam sau lipim, totul se face in joaca, la masuta;
• Rug-time: cantam, dansam sau ne jucam pe covoras

Grupa albinutelor

Bazzz!Bazzz!
Suntem Albinutele Smiley si in stupul nostru zburdam si bazaim cu placere si mai ales cu folos. Prin jocuri bine alese de albinuta sefa, cu metode interactive, noi, copiii albinute, comunicam, relationam si ne jucam impreuna.
Harnicute cum ne stiti, zburam zilnic de la activitatile de dezvoltare personala-jocuri de autocunoastere, comunicare, rezolvarea conflictelor, dezvoltarea empatiei, luarea deciziilor, la activitatile liber-alese: biblioteca, arta, stiinta- experimente, jocuri de imaginatie, constructie. Iar apoi spre activitatile pe domenii de invatare si de peste tot culegem nectarul dulce al deprinderilor si cunostintelor adecvate nivelului de varsta si dezvoltare individuala.

In fiecare saptamana, o noua provocare pentru noi, albinutele Smiley, o alta tema cu jocuri si materiale atractive ce ne implica in diferite situatii si experiente asemanatoare celor din viata reala. Exploram si in limba engleza noi cuvinte, jocuri si cantecele.
Numai asa ne vom dezvolta armonios din punct de vedere cognitiv, socio-emotional si psihomotric, gata sa ne luam zborul spre noi taramuri.

Grupa fluturasilor

Noi suntem Fluturasii Smiley.
Am invatat deja sa zburam tinuti de manuta de doamna educatoare si in fiecare zi descoperim lumea prin jocuri, povesti si cantece.
Asa dezlegam misterele naturii, ale anotimpurilor, intelegem puterea de ordonare a numerelor, traim magia pensulei care poate sa puna pe hartie tot ceea ce am observat si cercetat in zborul nostru lin pe campia cunoasterii.
Invatam sa comunicam prin miscari, prin dans, iar zilnic deslusim prin joc misterele limbii engleze.
Aripile ne poarta pe taramul povestilor create special pentru noi in sala de grupa, dar zburdam voiosi si prin natura alaturi de colegii nostri.

In curand vom fi pregatiti sa zburam singuri, ducand cu noi, pentru a ne fi de ajutor, toate cele invatate in locul acesta de basm numit Gradinita Smiley.