PROGRAM DE VACANTA - HAPPY SUMMER SMILEY

Smiley va ofera o vara cu distractie, o vacanta mare plina de jocuri, o multime de explorari si experimente, excursii si multa, multa miscare in aer liber. Intr-un cuvant: VACANTA SMILEY

Saptamana
22 - 26 iunie:
SOARELE
NE CHEAMA LA JOC
Startul la distractie il dam cu o saptamana de voie buna si relaxare prin jocuri, iesiri in natura si o multime de alte surprize.
- jocuri organizate in aer liber
- jocuri in perechi, in grup si pe echipe
- jocurile de ieri si de azi - sotronul, elasticul, pietricica, jocuri cu mingea
- intreceri sportive si distractive, trasee aplicative
Copiii sunt invitati la joaca si PLIMBARE IN PARCUL HERASTRAU si la o adevarata ESCAPADA IN PARC AVENTURA. Jocurile cu reguli nu sunt facute pentru a-i ingradi ci pentru a-i ajuta pe copii sa se bucure impreuna de frumusetea miscarii si sportului. Toate se vor desfasura in curtea gradinitei, in parc, la padure.
Saptamana
29 iunie - 3 iulie:
LABORATORUL SMILEY
EXPERIMENTE
Experimente simple si distractive, realizate in joaca, ii vor face pe copii sa inteleaga mai usor lumea din jur.
Copiii vor cerceta, explora si descoperi din ce sunt facute obiectele din jurul nostru. Lemnul, plasticul, sticla, metalul, tesaturile au fiecare proprietati specifice.
Vulcanul colorat, lava sau ploaie si ceata intr-un borcan, ce vezi printr-un microscop sau printr-o luneta, 'hocus-pocus' in bucatarie sunt cateva dintre experimentele pe care le vom face impreuna.
Nu avem nevoie de halate albe si formule complexe pentru a cerceta si explora, dar adultii coordonatori vor explica pe intelesul copiilor pasii ce trebuie parcursi si vor interpreta rezultatele.
Intr-una din zilele saptamanii vom face un CITY TOUR - PLIMBARE CU BUSUL PRIN BUCURESTI . Vom descoperi frumusetile orasului in care locuim: parcuri, monumente, cladiri.
Ne vom opri la MUZEUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA unde vom experimenta confectionarea unui arc, ne vom juca cu planetele si vom "reinventa roata".
Saptamana
6 - 10 iulie:
HOINARELI
PRIN NATURA
Cu mic cu mare vom descoperi frumusetile naturii din apropiere sau de departe.
In GRADINA BOTANICA vom fi exploratori in lumea plantelor, vom admira plantele ornamentale si plantele rare, gradina de trandafiri, gradina italiana si plantele exotice. Ne vom opri la cascada si vom afla ce plante cresc pe munte, vom face un mic popas la balta cu nuferi. Vom incerca sa desenam la fata locului arborii ginko biloba si copacul-lalea, iar odata ajunsi in gradinita vom face un album botanic.
La MUZEUL POMPIERILOR - FOISORUL DE FOC vom descoperi turnul de observare a incendiilor si vom admira Bucurestiul de la inaltime, ii vom cunoaste pe cei care ne protejeaza de foc, vom descoperi uniformele pompierilor, steaguri, insigne, medalii.
Saptaminile
13 - 17 iulie
si 20 - 24 iulie:
EXPLORATORI
IN TIMP SI SPATIU
In prima saptamana ne vom intoarce in timp folosind formulele magice si vom calatori cu 250 de milioane de ani in urma, pe singurul continent ce exista atunci pe pamant, Pangeea .
Imaginatia si creativitatea isi vor da mana pentru a putea intra in lumea dinozaurilor, vom asculta povesti despre aceste creaturi disparute, ii vom picta sau desena, iar prin intermediul jocurilor vor fi exersate capacitatile cognitive, motrice si de relationare in cadrul grupului. La REZERVATIA DE URSI LIBEARTY DE LA ZARNESTI vom putea vedea cei 79 de ursi bruni si negri asiatici salvati, ce se bucura de libertate in 'sanctuarul' special amenajat pentru ei.
In a doua saptamana a proiectului, vom calatori si vom afla indicii ale originii zborului, vom porni de la dinozaurii inaripati si vom ajunge la avioanele si navele spatiale de astazi. Vom fi piloti si astronauti, iar pentru aceasta calatorie ne vom realiza avioane, rachete si costume de cosmonauti. Vom calatori de ici colo, pe luna, vom zbura printre stele si planete iar jocul, arta, muzica si povestile ne vor fi de ajutor in calatorie.
Vom face o vizita la MUZEUL NATIONAL AL AVIATIEI ROMANE unde vom afla lucruri noi despre aparatele de zbor.
Saptamana
27 - 31 iulie:
STROP DE
APA CALATOR
Ce este mai placut decat jocul cu apa intr-o zi calduroasa de vara?
Vom cauta stropii de apa in norii calatori. Dupa ce ne vom pregati singuri, intr-un pahar cu apa proaspata, o limonada cu miere si lamaie, vom putea porni intr-o aventura pe valuri mai mici sau mai mari. In PARCUL HERASTRAU vom face o plimbare cu vaporasul.
Cu un strop de culoare si multa fantezie vom manui pensula si ne vom face propria noastra mare, pe care vom naviga si ne vom intalni cu piratii. Vom construi poduri peste apa, vom face barcute si vaporase si ne vom intrece in cursa ambarcatiunilor.
Vom pescui in lacul pe care il vom realiza in curtea gradinitei, vom descoperi cine locuieste in apa raului, dar si in apa sarata a marii. In GRADINA BOTANICA vom descoperi plantele din spatiile exterioare, serele de expozitie dar si pavilionul Padurii Tropicale.
Saptamana
3 - 7 august:
CALATORIE IN
TARA CURCUBEULUI
In fiecare zi din saptamana vom intra pe una din cararile colorate ale taramului fermecat numit Tara curcubeului. Vom descoperi, pe rand, frumusetea fiecarui orasel colorat, nuante si tonuri de culoare, vom afla cu ce se imbraca locuitorii lor si vom intra in bucataria fiecarei culori, vom prepara diverse alimente in aceeasi culoare realizand un curcubeu in farfurie si invatand ce inseamna sa mananci sanatos.
In fiecare zi, copiii se vor imbraca in culoarea potrivita si vor prepara diverse mancaruri in aceeasi culoare.
Vom face impreuna o escapada in afara orasului, un PICNIC MULTICOLOR LA MOGOSOAIA, unde vom poposi pe malul lacului, ne vom plimba printre copacii inalti, vom admira serele dar si labirintul din gard viu din gradina palatului, vom pasi pe treptele pazite de cei doi lei de piatra si ne vom juca in iarba.
Saptamana
10 - 14 august:
MICII ARTISTI
ATELIERUL DE DESEN
SI PICTURA
Vacanta la Smiley va continua cu trei saptamani in care copiii vor fi mici artisti.
Pentru inceput, impreuna cu Andrada, profesora noastra de pictura, vom explora lumea pictorilor, desenatorilor si ilustratorilor de carti pentru copii, vom invata tehnici noi si distractive.
In aceasta saptamana de vacanta vom realiza in fiecare sala de clasa cate o galerie de arta plastica, vom afla care sunt muzeele faimoase din lume. Ii vom cunoaste pe artistii-copii si vom realiza propriile opere de arta, pe care le vom orhaniza intr-o expozitie amenajata in incinta gradinitei.
In excursia pe care o vom face la SALINA OCNELE MARI din VALCEA vom cobori in pantecul sarat al Pamantului, in salina, intr-o lume stranie, cu lumini, culori si forme ciudate, cu un aer special, incarcat de gustul si mirosul de sare.
Cu acest prilej vom vizita si MANASTIREA DINTR-UN LEMN, situata la marginea unei paduri de stejari, dar si MANASTIREA COZIA
Saptamana
17 - 21 august:
MICII ARISTI
HAND-MADE
Urmeaza o saptamana in care copiii vor putea descoperi cate lucruri minunate pot realiza cu propriile maini. Pe langa activitatile in care hartia va fi decupata, indoita, lipita sau mototolita, copiii vor afla si practica mestesuguri de-ale bunicilor: olarit, tesut, masti populare, impletit, papusi din panusi de porumb sau lana. Tot acum, copiii vor participa la o sezatoare in care snoavele, proverbele, cantecul si dansul popular vor crea atmosfera potrivita satului romanesc.
Vom cutreiera ulitele din Muzeul Satului si vom vizita ATELIERUL SI MUZEUL DE TESATURI ROMANESTI, Cocorastii Mislii din Judetul Prahova unde vom descoperi ce se ascunde in lada de zestre a bunicii si unde vom putea lucra si noi, vom tese si coase cu mainile noastre.
Saptamana
24 - 28 august:
MICII ARTISTI
SUNETUL MUZICII
In ultima saptamana a proiectului ne vom construi instrumente muzicale folosind materiale diverse, vom asculta, recunoaste si dansa pe ritmuri diferite si antrenante.
Prin intermediul jocurilor muzicale, vom calatori pe portativ, vom asculta muzica diferitelor popoare, le vom cunoaste dansurile iar pe unele chiar le vom invata.
Vom porni spre un taram fermecat, "TARAMUL ZMEILOR" DIN COZIENI, departe de galagia orasului, intr-un spatiu linistit si plin de verdeata. Vom frespira aerul proaspat al padurii, vom intalni numerosi caluti "zmei", intr-un loc unde ne vom distra, relaxa si vom urmari un spectacol ecvestru.
Si pentru ca suntem aproape vom face un scurt popas la MANASTIREA PASAREA.
Saptamana
31 august - 4 septembrie:
AMINTIRI DIN
VACANTA MARE
Si cand vacanta e pe sfarsite vom realiza cu totii Trenul Amintirilor din Vacanta Mare de la Smiley.
Fiecare copil va atasa trenuletului vagonul sau cu amintiri: desene, picturi, colaje, fotografii.
Distractia si voia buna nu vor lipsi pentru ca vom merge cu totii in locul in care aventura prinde viata, la EDENLAND PARK BALOTESTI.
Si cand vacanta mare e gata de plecare, ne vom lua ramas bun, convinsi ca ne va fi tare dor de ea si ca o vom astepta cu nerabdare in fiecare an.